Muffiny korzenne z jabłkami i płatkami migdałowymi

Kolejny przepis na słodkie co nie co z jabłek. Polecamy serdecznie ten przepis. Muffiny wychodzą pyszne, wilgotne od jabłek, aromatyczne. 



Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1,5 łyżeczki cynamonu
1 szklanka cukru brązowego
2 jajka
1 szklanka mleka
½ szklanki oleju
1,5 szklanki pokrojonych w kostkę jabłek
Do posypania wierzchu płatki migdałowe

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formę wyłożyć papilotkami.
W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: jajka, mleko, olej. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać. Dodać jabłka. Wyporcjować ciasto. Każdą babeczkę posypać płatkami migdałowymi.
Muffinki piec około 20 minut – do suchego patyczka.