Gofry wyszły przepyszne. Dodaliśmy do nich prażone jabłko i kleks jogurtu greckiego. Pycha
Składniki na 4szt:
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 jajka
50g roztopionego masła
1 szklanka mleka
4 jabłka
cynamon
jogurt grecki
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 jajka
50g roztopionego masła
1 szklanka mleka
4 jabłka
cynamon
jogurt grecki
Żółtka wymieszać z mąką, proszkiem, solą, cukrem i masłem oraz mlekiem. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć wszystkie składniki. Piec gofry.
Jabłka pokroić w kostkę, dusić do miękkości, doprawić cynamonem. Gofry podawać z prażonym jabłkiem i kleksem jogurtu.