Dorota podzieliła się przepisem na pyszny, niezawodny
piernik. Bardzo szybko można go zrobić i cieszyć się pięknym, piernikowym
zapachem w całym domu.
Składniki:
1 jajko
1 szklanka cukru
2 szkl. mąki
2 łyżki przyprawy do piekarnika
1/2 słoika powidła
1 szkl. mleka
1 łyżka sody
2 łyżki kakao
1/2 margaryny roztopić
1 szklanka cukru
2 szkl. mąki
2 łyżki przyprawy do piekarnika
1/2 słoika powidła
1 szkl. mleka
1 łyżka sody
2 łyżki kakao
1/2 margaryny roztopić
Wykonanie:
Jajko utrzeć z cukrem. Margarynę roztopić i ostudzić. Dodać resztę składników, zmiksować. Piec około 50 minut w 170 stopni C.
Jajko utrzeć z cukrem. Margarynę roztopić i ostudzić. Dodać resztę składników, zmiksować. Piec około 50 minut w 170 stopni C.