Ciasteczka z kremem kawowym i bezą

Na deser polecamy pyszne ciasteczka z kremem kawowym i bezą.

Ciasto:
mąka krupczatka 300g
masło 200g
cukier puder 70g
żółtka 3szt
szczypta soli

Beza:
białka 3szt
cukier 180g

Krem:
mleko 500ml
budyń waniliowy 2szt
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki

Wykonanie:
Ciasto: przesiać mąkę na stolnicę, dodać masło i drobno posiekać. Dodać żółtka, cukier i szybko zarobić ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Wałkować, wykrawać ciastka, piec około 10 minut w nagrzanym do 200oC piekarniku.
Bezy: ubijać białka, stopniowo dodając po łyżce cukru (po każdym dodaniu cukru ubijać aż się całkowicie rozpuści). Przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać niewielkie beziki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140oC na około 1 godzinę.
Krem: Ugotować budyń, do ciepłego dodać kawę, wystudzić. Miksować zimny budyń z masłem. Kremem przekładać ciastka, na wierzch położyć bezę.