Dzisiaj Mateusz poleca naleśniki z warzywami. Prosty, sprawdzony przepis na smaczny obiad. Polecamy
Składniki na ciasto:
mąka pszenna 2 szklanki
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
2 łyżki oleju
1 jajko
sól
Z podanych składników sporządzić ciasto naleśnikowe. Odstawić na 30 minut. Smażyć cienkie naleśniki, zwijać z farszem. Przed spożyciem ponownie podsmażyć.
Składniki na farsz:
marchewka 2szt
korzeń pietruszki 2szt
ser żółty 20dkg
pierś z kurczaka 1szt
cebula 1 duża szt
sól, pieprz
olej do smażenia
Warzywa obrać. Cebulę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i ser zetrzeć na tarce. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć około 10 minut. Dodać warzywa, podlać lekko 1/2 szklanki wody, smażyć aż warzywa zmiękną. Doprawić, lekko przestudzić i połączyć z serem. Farsz użyć do nadziewania naleśników.
Składniki na ciasto:
mąka pszenna 2 szklanki
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
2 łyżki oleju
1 jajko
sól
Z podanych składników sporządzić ciasto naleśnikowe. Odstawić na 30 minut. Smażyć cienkie naleśniki, zwijać z farszem. Przed spożyciem ponownie podsmażyć.
Składniki na farsz:
marchewka 2szt
korzeń pietruszki 2szt
ser żółty 20dkg
pierś z kurczaka 1szt
cebula 1 duża szt
sól, pieprz
olej do smażenia
Warzywa obrać. Cebulę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i ser zetrzeć na tarce. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać mięso i smażyć około 10 minut. Dodać warzywa, podlać lekko 1/2 szklanki wody, smażyć aż warzywa zmiękną. Doprawić, lekko przestudzić i połączyć z serem. Farsz użyć do nadziewania naleśników.