Kruche czekoladowe babeczki

Nasza wersja czekoladowych babeczek jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Polecamy


Ciasto kruche:
mąka pszenna 250g
masło 200g
cukier puder 100g
kakao 50g
szczypta soli
żółtka 3szt

Krem budyniowy malinowy:
budyń 1 szt
mleko 500ml
galaretka malinowa 1szt

Polewa:
kakao 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 1/3 szklanki

Mąkę przesiać z kakao na stolnicę. Posiekać dokładnie z masłem. Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić 30 minut w lodówce. Upiec babeczki.
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Do gorącego budyniu dodać galaretkę, wymieszać. Kremem napełnić korpusy babeczek.
W garnuszku wymieszać wszystkie składniki polewy, zagotować, wystudzić i wylać na babeczki.
Babeczki dowolnie udekorować.