Dzisiaj na zajęciach uczyliśmy się wykonywać bankietówki. Nasze ciacha wyglądały pięknie i bardzo nam smakowały.
BISZKOPT:
jaja 4szt
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
szczypta soli
PRAŻONE JABŁKO:
jabłka 4szt
cukier 2 łyżki
cynamon do smaku
GALARETKA JOGURTOWA:
jogurt naturalny duży 2szt
galaretka pomarańczowa 2szt
woda wrząca 1/2 szklanki
MUS POMARAŃCZOWY:
pomarańcze 2szt
galaretka pomarańczowa 1szt
woda wrząca 1/2 szklanki
Wykonanie:
Upiec biszkopt, ostudzić, powycinać kształty.
Jabłko obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z cukrem i cynamonem.
Galaretki rozpuścić w wodzie, ostudzić i połączyć z jogurtem, ubić.
Miążsż pomarańczy zmiksować z rozpuszczoną w podanej ilości wody galaretką.
Na biszkopt wyłożyć warstwę jabłek, jogurtu i musu pomarańczowego. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Udekorować.
jaja 4szt
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
szczypta soli
PRAŻONE JABŁKO:
jabłka 4szt
cukier 2 łyżki
cynamon do smaku
GALARETKA JOGURTOWA:
jogurt naturalny duży 2szt
galaretka pomarańczowa 2szt
woda wrząca 1/2 szklanki
MUS POMARAŃCZOWY:
pomarańcze 2szt
galaretka pomarańczowa 1szt
woda wrząca 1/2 szklanki
Wykonanie:
Upiec biszkopt, ostudzić, powycinać kształty.
Jabłko obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z cukrem i cynamonem.
Galaretki rozpuścić w wodzie, ostudzić i połączyć z jogurtem, ubić.
Miążsż pomarańczy zmiksować z rozpuszczoną w podanej ilości wody galaretką.
Na biszkopt wyłożyć warstwę jabłek, jogurtu i musu pomarańczowego. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny. Udekorować.