Palmery to niewielkie ciasteczka z ciasta francuskiego z dodatkiem pysznego cynamonu. Można je wykonać z gotowego ciasta francuskiego w 5 minut. My wykorzystaliśmy do ich zrobienia ciasto francuskie, które przygotowaliśmy samodzielnie. Polecamy.
Składniki:
ciasto francuskie gotowe lub domowej roboty 200g
cynamon, cukier waniliowy po 1 łyżce
białko jaja
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwałkować cienko na prostokąt. Posmarować jajkiem i posypać dokładnie cynamonem wymieszanym z cukrem i cukrem waniliowym.
Ciasto zwinąć w podwójny rulon i pokroić na plastry. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec kilka minut w temperaturze 200 stopni.
Składniki:
ciasto francuskie gotowe lub domowej roboty 200g
cynamon, cukier waniliowy po 1 łyżce
białko jaja
Wykonanie:
Ciasto francuskie rozwałkować cienko na prostokąt. Posmarować jajkiem i posypać dokładnie cynamonem wymieszanym z cukrem i cukrem waniliowym.
Ciasto zwinąć w podwójny rulon i pokroić na plastry. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec kilka minut w temperaturze 200 stopni.