Ciasteczka kruche z bezą i kremem budyniowym

Dzisiaj  upiekliśmy pyszne kruche ciasteczka z bezą, przełożone kremem budyniowym. Zapraszamy




Składniki:
Ciasto kruche:
mąka 2 szklanki 
margaryna 1szt 
żółtka 3szt 

Beza:
białka 3szt 
cukier puder 2 szklanki

Krem:
mleko ½ l 
cukier waniliowy 1szt
cukier 5 łyżek
margaryna 1szt
mąka krupczatka 4 łyżki

Dodatkowo:
kokos do obtoczenia

Sposób wykonania:
Ciasto: mąkę przesiać, dodać żółtka i margarynę. Posiekać nożem, zarobić ciasto, schłodzić 30 min. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki. Na połowę krążków wycisnąć bezę. Ciastka upiec.
Beza: ubić białka stopniowo dodając cukier puder.  Przełożyć bezę do worka cukierniczego. Wyciskać bezę.
Krem: 1 szklankę mleka zagotować, w drugiej szklance rozmieszać mąkę i cukier. Ugotować budyń, wystudzić. Zimny budyń zmiksować z margaryną. 

Przełożyć ciasteczka kremem i obtoczyć w kokosie.