Zupa z czerwonej soczewicy ze zdrowymi dodatkami

Nasza zupa jest najlepsza na świecie. Zapraszamy po przepis.


Składniki:
soczewica czerwona 200g
ziemniaki 2szt
marchew 2szt
seler 100g
pietruszka 2szt
czosnek 1 ząbek
cebula 1szt
masło klarowane 2 łyżki
pomidory suszone 4szt
przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
lubczyk

Dodatki:
pestki dyni 2 łyżki
ser kozi
sos z czosnku niedźwiedziego


Warzywa obrać, pokroić w kostkę
W rondelku rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć
Dodać warzywa i smażyć kilka minut
Wsypać soczewicę, zalać wrzącą wodą, gotować do miękkości 15-20 minut
Pod koniec gotowania dodać suszone pomidory
Zupę zmiksować