Rolada z kremem ptasie mleczko

Rolada biszkoptowa zawsze jest pyszna. Okazuje się, że nie jest taka bardzo trudna w wykonaniu. Dzisiaj zrobiliśmy roladę z kremem ptasie mleczko. Efekt końcowy może daleki od wizualnego ideału ale przepyszny. Polecamy.



Składniki na ciasto:
4 jaja
4 łyżki gorącej wody
100 g cukru
szczypta soli
60 g mąki krupczatki
40 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z podanych składników sporządzić ciasto biszkoptowe. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni. Po wypieczeniu zwinąć ciasto w roladę i wystudzić.

Składniki na ptasie mleczko:
250 ml śmietany kremówki
2 galaretki o dowolnym smaku
2 szklanki wody wrzącej

Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie i wystudzić. Śmietankę ubić i połączyć z tężejącą galaretką. Kremem przełożyć roladę, zwinąć, wstawić do lodówki.