Rolada biszkoptowa z pomarańczową pianką

Dzisiaj nieco inna niż ostatnio rolada. Tym razem z pomarańczową pianką. Polecamy



Ciasto:
6 jaj
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Biszkopt wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe ciasto zwinąć w roladę, wystudzić.

Pianka pomarańczowa:
2 galaretki pomarańczowe
1 szklanka wrzącej wody
śmietanka 30 % 250 ml

Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić. Śmietankę ubić i połączyć z tężejącą galaretką. Pianką przełożyć roladę.