Babeczki śmietankowe z budyniem

Polecamy przepis na pyszne babeczki. 


Składniki na ciasto:
mąka pszenna 400 g
cukier puder 130 g
margaryna 200 g
żółtka 2 szt
śmietanka 30 % 40 g

Składniki na krem:
mleko 500 ml
mąka pszenna 40 g
mąka ziemniaczana 20 g
żółtka 3 szt
cukier 150 g
cukier waniliowy 1 szt

Przygotowanie ciasta:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder, margarynę i posiekać dokładnie nożem. Dodać resztę składników i zarobić gładkie, jednolite ciasto. Podzielić na pół i schłodzić.

Przygotowanie kremu:
Z podanych składników ugotować budyń, schłodzić.

Foremki do babeczek wyłożyć połową ciasta, napełnić budyniem i przykryć drugą warstwą ciasta. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni.