Pyszne, delikatne, polane waniliowym sosem jogurtowym. Polecamy
Składniki:
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jaja 2szt
szczypta soli
olej do smażenia
Nadzienie:
jabłka 2kg
cynamon 2 łyżeczki
cukier do smaku
Sos:
jogurt naturalny 400ml
cukier waniliowy
Dekoracja:
listki mięty
Wykonanie:
Przygotować ciasto na naleśniki. Smażyć cieniutkie naleśniki.
Jabłka obrać, zetrzeć i smażyć z cukrem i cynamonem.
Nadzienie rozsmarować na naleśniku, złożyć na 4 części. Polewać sosem jogurtowym
Składniki:
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jaja 2szt
szczypta soli
olej do smażenia
Nadzienie:
jabłka 2kg
cynamon 2 łyżeczki
cukier do smaku
Sos:
jogurt naturalny 400ml
cukier waniliowy
Dekoracja:
listki mięty
Wykonanie:
Przygotować ciasto na naleśniki. Smażyć cieniutkie naleśniki.
Jabłka obrać, zetrzeć i smażyć z cukrem i cynamonem.
Nadzienie rozsmarować na naleśniku, złożyć na 4 części. Polewać sosem jogurtowym