Babeczki łaciate

Dzisiaj mamy dla Was przepis na pyszne babeczki łaciate waniliowo- kawowo- czekoladowe. Można przygotować do nich krem. Polecamy


Składniki na 12 babeczek:
mąka pszenna 250gcukier 80gcukier waniliowy 1sztproszek do pieczenia 2 łyżeczkimleko 200mlolej 80mljaja 2szt


Dodatkowo:
2 łyżki kakao
1 łyżka kawy parzonej (zaparzonej w niewielkiej ilości wrzątku)

Sposób wykonania:
Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać wszystkie składniki suche (mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy) a w drugiej misce wymieszać wszystkie składniki mokre (mleko, olej, jajka). Wymieszać zawartość obu misek i podzielić ciasto na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao i kawę.
Blachę do babeczek wyłożyć papilotkami. Formować babeczki wylewając do foremek naprzemiennie łyżkę jasnego i ciemnego ciasta.


Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.