Proponujemy dzisiaj przepis na pyszne rurki z kremem waniliowym. Polecamy
Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie
Krem:
mąka pszenna 2 łyżki
żółtka 2szt
mleko 300ml
masło 200g
cukier waniliowy 1szt
cukier 100g
Sposób wykonania rurek:
Ciasto francuskie pokroić w paski.
Każdym pasem ciasta owinąć dokładnie foremkę na rurki.
Piec korpusy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Rurki ostudzić.
Sposób wykonania kremu:
200 ml mleka zagotować. W pozostałej części mleka rozmieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka. Mieszaninę wlać do gotującego się mleka, zagotować stale mieszając. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Przygotowanym kremem napełnić rękaw cukierniczy i nadziewać rurki.
Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie
Krem:
mąka pszenna 2 łyżki
żółtka 2szt
mleko 300ml
masło 200g
cukier waniliowy 1szt
cukier 100g
Sposób wykonania rurek:
Ciasto francuskie pokroić w paski.
Każdym pasem ciasta owinąć dokładnie foremkę na rurki.
Piec korpusy w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Rurki ostudzić.
Sposób wykonania kremu:
200 ml mleka zagotować. W pozostałej części mleka rozmieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka. Mieszaninę wlać do gotującego się mleka, zagotować stale mieszając. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Przygotowanym kremem napełnić rękaw cukierniczy i nadziewać rurki.