Robiliśmy dzisiaj barszczyk na wywarze z wędzonego boczku i włoszczyzny. Szkoda byłoby wyrzucać takie ugotowane warzywa a tym bardziej boczek. Postanowiliśmy, że zrobimy pierogi. Wyszły pyszne. Polecamy.
Składniki ciasta:
mąka pszenna 500g
jajko 1szt
woda 1 szklanka
Składniki nadzienia:
boczek gotowany 200g
marchew 200g
pietruszka 60g
seler 60g
por 60g
sól, pieprz
bułka tarta
Wykonanie:
Sporządzić ciasto na pierogi. Składniki nadzienia zemleć, doprawić farsz. Formować pierogi.
Gotować małymi partiami we wrzącej osolonej wodzie. Podawać z topionym masłem lub skwarkami.
Składniki ciasta:
mąka pszenna 500g
jajko 1szt
woda 1 szklanka
Składniki nadzienia:
boczek gotowany 200g
marchew 200g
pietruszka 60g
seler 60g
por 60g
sól, pieprz
bułka tarta
Wykonanie:
Sporządzić ciasto na pierogi. Składniki nadzienia zemleć, doprawić farsz. Formować pierogi.
Gotować małymi partiami we wrzącej osolonej wodzie. Podawać z topionym masłem lub skwarkami.