Pyszne śledziki w sosie musztardowym. Polecamy.
Składniki:
600 g śledzi z zalewy octowej
Sos:
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
4 łyżki gęstej śmietany 18%
4 łyżki majonez
1 duża cebula
1 łyżka cukru
sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki.
Cebulę siekamy w drobne piórka a następnie łączymy ją z pozostałymi składnikami sosu i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy pokrojone śledzie po czym wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły.
Składniki:
600 g śledzi z zalewy octowej
Sos:
2 łyżeczki musztardy francuskiej
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
4 łyżki gęstej śmietany 18%
4 łyżki majonez
1 duża cebula
1 łyżka cukru
sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w paseczki.
Cebulę siekamy w drobne piórka a następnie łączymy ją z pozostałymi składnikami sosu i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy pokrojone śledzie po czym wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły.