Rolada z jabłkami

Najprostsza rolada na świecie. Nasza Angelika uwinęła się z nią w 5 minut. Polecamy


Składniki:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)

5 średnich jabłek
cynamon
cukier

Sposób wykonania:
Białka ubić z cukrem, stopniowo dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Blachę (25/35 cm.) wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć starte jabłka, posypać cukrem i oprószyć cynamonem.


Na jabłka wylać przygotowane wcześniej ciasto, wyrównać powierzchnię.


Piec na złoty kolor w temp. 170*C przez ok. 20 min. Lekko ostudzić i zwinąć w roladę.