Oscypki grillowane z żurawiną

W czasie ferii część z nas uczestniczyła w kursie "Regionalna kuchnia małopolska w agroturystyce". Ugotowaliśmy wiele pysznych dań. Postanowiliśmy opublikować część przepisów na te dania. Polecamy pyszne grillowane oscypki z żurawiną.




Składniki:
Oscypki małe 10szt
Konfitura z żurawiny 1szt
Sałata mix 1szt
Pomidorki koktajlowe 10szt
Ogórek 1szt
Sok z cytryny
1łyżka musztardy
2łyżki oleju
1 ząbek czosnku
Bagietka 2szt

Sposób wykonania:
Oscypki usmażyć na patelni grillowej.
Sałatę mix połączyć z pomidorkami koktajlowymi i pokrojonym ogórkiem. Z soku z cytryny, oleju, musztardy i czosnku sporządzić sos. Powstałym sosem polać sałatę.
Bagietkę pokroić i zrumienić na patelni grillowej.
Grillowane oscypki podawać z żurawiną i porcją sałaty oraz grzanką.