Naleśniki ze szpinakiem

Dania wegetariańskie wcale nie muszą być nudne. Polecamy nasz pomysł na naleśniki ze szpinakiem i serem feta. Są pyszne i zdrowe.


Ciasto na naleśniki:
1/2 szkl mleka
1/2 szkl wody
1 i 1/2 szklanki mąki
2 jajka
szczypta soli

Nadzienie:
szpinak świeży lub mrożony 1 op
ser feta light 1 opakowanie
czosnek 2-3 ząbki

Sporządzić ciasto na naleśniki. Usmażyć cienkie placuszki na patelni bez tłuszczu. Szpinak mrożony wrzucić na rozgrzaną patelnię i  odparować. Można dodać łyżkę masła (ja nie dodałam- dieta). Odrobinę przestudzić, dodać ser feta i czosnek, wymieszać.
Formować naleśniki.


Można podsmażyć je na patelni z tłuszczem lub bez albo podpiec w piekarniku.
Są naprawdę pyszne.