Ciasto z brzoskawiniami, budyniem i owsianą kruszonką

Po ostatnich zajęciach zostało nam kilka herbatników, puszka brzoskwiń i budyń. Szybko wspólnie wymyśliliśmy ciasto. Jako spód posłużyły utarte z masłem herbatniki. Kruszonkę zrobiliśmy z płatków owsianych. Ciacho było pyszne. Polecamy


Składniki:
herbatniki szkolne 100g
masło 100g
brzoskwinie 1 puszka
płatki owsiane 1/2 szklanki
cukier waniliowych
cynamon
budyń 1szt
mleko 400ml

Wykonanie:
Herbatniki rozetrzeć z łyżką masła, wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Na herbatnikach poukładać brzoskwinie.


Budyń ugotować w 400ml mleka i jeszcze ciepły wyłożyć na owoce.
Z płatków owsianych, cukru, cynamonu i masła sporządzić kruszonkę. Powstałą kruszonką posypać wierzch ciasta.


Ciasto piec 30 minut w temperaturze 180stopni.