Kasza jaglana z warzywami

Zamiast ziemniaków proponujemy dzisiaj mało znaną kaszę jaglaną z duszonymi warzywami. Kasza ta jest bardzo zdrowa i powinniśmy ją zjadać jak najczęściej. Jest mnóstwo przepisów na pyszne dania i desery z tej kaszy. Obiecujemy, że się nimi z Wami podzielimy. 


Składniki na 6 porcji:
kasza jaglana 400g
woda wrząca
marchew 2szt
por 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
sól, pieprz
sos powstały z duszenia udek kilka łyżek

Sposób wykonania:
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu. W rondlu poddusić na maśle pokrojonego w półplasterki pora i marchew oraz posiekany czosnek. Warzywa wymieszać z kaszą, doprawić. Do kaszy można dodać kilka łyżek sosu w którym dusiło się mięso.