Pieczeń rzymska

Szukamy ciągle nowych smaków, eksperymentujemy z przepisami i tak oto powstało to danie. Proponujemy dzisiaj na obiad naszą wersję pieczeni rzymskiej z pieczarkami, jajkami i marchewką. Polecamy


Składniki:
mięso mielone z szynki 1kg
jaja 2szt
bułka tarta 4 łyżki
cebula  1szt
przyprawy: sól, pieprz

Nadzienie:
pieczarki 1/2 kg
cebula 1szt
jaja ugotowane na twardu 2szt
sól, pieprz
olej 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
marchew 1 duża sztuka

Sposób wykonania:
Mięso wymieszać w misce z pozostałymi składnikami, doprawić.
Pieczarki i jajka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanej patelni zrumienić cebulę, dodać pieczarki, smażyć około 5 minut, wystudzić. Pieczarki połączyć z jajkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić.


Marchew obrać i pokroić na długie słupki.
Mięso wyłożyć na desce, nałożyć nadzienie i marchew.


Zwinąć roladę.


Uformowaną roladę umieścić na papierze do pieczenia.


Włożyć pieczeń do blaszki i piec około godziny w temperaturze 190stopni.
Podawać z ziemniakami puree i surówką lub buraczkami na ciepło. Smacznego