Jest wiele pomysłów na wykonanie kotletów nadziewanych. My zapraszamy do wykorzystania naszej propozycji. Nasze kotlety nadziewane są kiszoną kapustą. Są bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu. Polecamy
Składniki (na 5 porcji):
schab 500g
jaja 3szt
bułka tarta 100g
mąka pszenna 80g
przyprawy: sól, pieprz
olej do smażenia
Nadzienie:
kapusta kiszona 300g
marchew1szt
cebula 1szt
masło 50g
przyprawy: sól, pieprz
koperek
Sposób wykonania:
Kapustę gotować około 10 minut, odcedzić, odcisnąć. Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce, dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć. Dodać kapustę, przyprawy i posiekany koperek.
Mięso rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem. Na każdą porcję mięsa nałożyć nadzienie, uformować kotlet.
Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać z surówką i ziemniakami.
Składniki (na 5 porcji):
schab 500g
jaja 3szt
bułka tarta 100g
mąka pszenna 80g
przyprawy: sól, pieprz
olej do smażenia
Nadzienie:
kapusta kiszona 300g
marchew1szt
cebula 1szt
masło 50g
przyprawy: sól, pieprz
koperek
Sposób wykonania:
Kapustę gotować około 10 minut, odcedzić, odcisnąć. Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce, dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć. Dodać kapustę, przyprawy i posiekany koperek.
Mięso rozbić cienko, oprószyć solą i pieprzem. Na każdą porcję mięsa nałożyć nadzienie, uformować kotlet.
Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać z surówką i ziemniakami.