W czasie ferii część z nas uczestniczyła w kursie "Regionalna kuchnia
małopolska w agroturystyce". Ugotowaliśmy wiele pysznych dań.
Postanowiliśmy opublikować część przepisów na te dania. Polecamy pyszne grillowane oscypki z żurawiną.
Składniki:
Oscypki małe 10szt
Konfitura z żurawiny 1szt
Sałata mix 1szt
Pomidorki koktajlowe 10szt
Ogórek 1szt
Sok z cytryny
1łyżka musztardy
2łyżki oleju
1 ząbek czosnku
Bagietka 2szt
Sposób
wykonania:
Oscypki
usmażyć na patelni grillowej.
Sałatę mix
połączyć z pomidorkami koktajlowymi i pokrojonym ogórkiem. Z soku z cytryny,
oleju, musztardy i czosnku sporządzić sos. Powstałym sosem polać sałatę.
Bagietkę
pokroić i zrumienić na patelni grillowej.
Grillowane
oscypki podawać z żurawiną i porcją sałaty oraz grzanką.